Anahata Chakra – yoga pentru iubirea de sine

Anahata chakra - program yoga cu Tea luna decembrie

Anahata Chakra – yoga pentru iubirea de sine

Anahata chakra este centrul energetic al inimii, ea este localizată în dreptul inimii și este centrul prin care putem primi și oferi iubirea într-un mod sănătos.

Această chakră este cea care face legătura între primii cei centrii energetici și următoarii trei, este cea ce susține un echilibru ]ntre cei 7 principali centrii energetici.

Primele 3 chakre sunt cele care ne duc cu atenția către existența noastră fizică, Anahata este o combinație  – locul de întâlnire atât a chakrelor de  supraviețuire (materiale) cât și a celor de iluminare (spirituale).

Anahata chakra trezește puterea iubirii necondiționate din interiorul tău, prin intermediul compasiunii, iertării și acceptării.

Când acest centru se blochează devii destul de posesiv, furios, gelos, codependent și poți avea relații disfuncționale. Îi blamezi pe ceilalți, simți mereu nevoia de confirmare a valorii de sine.  Aduce frică, respingere și te face să devii izolat.

Prin a lucra și echilibra/armoniza acest centru energetic, poți face minuni în a vindeca răni din trecut, să înveți să iubești necondiționat și să formezi relații sănătoase. Atunci când Anahata chakra este echilibrată  simți că poți ierta și că te poți detașa, te simți iubit și că ai posibilitatea de a oferi din iubirea ta, simți pace cu tine și cu cei din jur. Accepți lucurile cu ușurință.

Această chakră are legătură cu sistemul tău imunitar, cu plămânii.

Mai jos găsiți un video cu asane (posturi) pentru gât și umeri, dar care cuprinde și câteva posturi benefice pentru deschiderea pieptului.

Element: apa

Culoare: verde, roz

Mantra: YAM

Minerale: aventurin, cuarț trandafiriu, jad, smarald, malachit

Arome (uleiuri esențiale): trandafir, iasomie, busuioc, Air, Forgive, Wild Orange, Align

Funcția chakrei: dragoste, altruism, îngrijire, generozitate, luare decizii.

În luna decembrie călătorim împreună în toate cele 4 sesiuni prin asane (posturi), tehnici de respirație și de relaxare, gândite special pentru a elibera blocaje, a armoniza centrul energetic. Sesiunile au loc miercuri de la 8 – 9 dimineata. Dacă nu poți participa atunci, vei avea disponibile înregistrările claselor.

Poți vedea aici un video pentru relaxare si destresare: https://www.youtube.com/watch?v=VWZ815mCLHw&t=10s .

sau pentru a te destinde după mai multe ore de lucru la birou: https://yogacutea.ro/2020/08/20/yoga-pentru-gat-si-umeri/

Te astept cu drag să te înscrii la adresa de email yogacutea@gmail.com